Metalliseren
Metalliseren

Metalliseren

Metalliseren is het toevoegen van een beschermlaag tegen corrosie. Dit wordt gedaan door het thermisch aanbrengen van een anticorrosielaag. Door middel van een elektrisch toestel met persluchtpistool wordt er een dikke zink-aluminium laag op het voorwerp aangebracht. Deze versterkt het exterieur van het voorwerp.

Het metalliseren van voorwerpen en containers wordt ook gedaan als voorwerk voor het poedercoaten. Dit levert niet alleen een strakker resultaat op, maar voorziet het voorwerp van een dubbele beschermlaag.

Soorten zinklagen

Er zijn verschillende manieren om uw producten te voorzien van een ondergrond. De onderstaande mogelijkheden hebben wij beschikbaar om dit te verwezenlijken.

Thermisch verzinken of galvaniseren

Thermisch verzinken is het onderdompelen van de constructie in een bad met vloeibare zink. Zink wordt gebruikt als bescherming bij constructies die te maken hebben met landklimaat.

Elektrolytisch verzinken

Galvaniseren is het gebruik maken van elektrische stromen om aluminium aan een constructie te hechten. Aluminium wordt gebruikt bij constructies die te maken hebben met een maritiem klimaat of onderwater staan.

Metalliseren

Bij deze methode worden twee draden van zink of een zink-aluminiumlegering in een elektrisch metalliseerpistool ingevoerd om een thermische beschermlaag aan te brengen. Deze methode wordt vaak gebruikt bij stevige voorwerpen.

Waarom metalliseren bij Antwerp Coating BV?

Metalliseren is belangrijk voor uw productbescherming en -functionaliteit. Onze mensen behandelen uw voorwerpen op de juiste én meest veilige manier.
De juiste afwerking begint bij de juiste kennis. Wij informeren u graag over de juiste keuze(s) voor u!