Natlakken
Natlakken

Natlakken

Natlakken wordt gedaan om een voorwerp te beschermen. Bij dit proces wordt een vloeibare lak aangebracht door middel van een spuitinstallatie. Na uitgehard te zijn vormen de opgestapelde laklagen een corrosie werende laklaag. Het aantal lagen bepaalt de sterkte van de bescherming. Het aantal lagen dat mogelijk is hangt compleet af van de ondergrond. Voor extra versteviging is het mogelijk om het product voorafgaand te stralen.

De flexibele eigenschappen van natlak maken het mogelijk om in vrijwel iedere kleur/structuur, natlak aan te brengen op uw product. Daarnaast, is natlakken de enige oplossing voor producten die niet bestand zijn tegen hogere temperaturen. Het desbetreffende product wat niet bestand is tegen hoge temperaturen kan met natlak alsnog voorzien worden van een kwalitatief goede oppervlaktebehandeling. Met natlakken is er dus veel vrijheid om een voorkeur uit te spreken.

Soorten natlakken

Er zijn verschillende soorten natlakken. Afhankelijk van de samenstelling, eigenschappen en afwerking wordt een keuze gemaakt. Het fijne aan een natlak is dat er veel verschillende soorten opties zijn. Hiervan voeren wij de 2 onderstaande uit:

Lucht-drogende lak

Een lucht drogende lak is een lak die droogt door zuurstofopname. Deze lakken zijn vrij toe te passen op verschillende ondergronden. Ook, is hier veel keuze uit verschillende kleuren, glansgraden en effecten.

2 componentenlak

Een 2 componentenlak zorgt voor een mooier glans(behoud) dan reguliere lak. Daarbij, is het ook slijtvaster en beter bestendig tegen chemicaliën. In totaliteit biedt een 2 componentenlak betere bescherming dan een 1 componenten lak.Geschikt voor

Doordat natlakken niet afhankelijk is van extreme temperaturen, is het toepasbaar op vrijwel alle oppervlaken. Zo is het toch mogelijk is om al uw materialen en containers te voorzien van de juiste en dezelfde oppervlaktebehandeling.

Voor vrijwel elk product is het aanbrengen van natlak mogelijk. Doordat natlakken bestaan uit oplosmiddel houdende- of water dragende lakken, wordt het vaak toegepast op metalen en kunststoffen.Waarom natlakken bij Antwerp Coating BV?

Bij ons kunt u terecht voor duurzaam en milieuvriendelijk natlakken.
Onze expertise en kwaliteitscontroles maken dat u een stevig betrouwbaar product van ons terugkrijgt.