Stralen
Stralen

Stralen

Stralen is het verwijderen van vuil, corrosie, roest, verf en coatings op metalen voorwerpen en containers. Ook kunnen hiermee markeringen en belijningen eenvoudig worden verwijderd. Staalstralen wordt gedaan door kleine harde delen straalmiddel met hoge druk tegen het gewenste oppervlak te sproeien. Door middel van perslucht worden de kleine deeltjes tegen het oppervlak gedrukt. Dit maak staalstralen de meest krachtige reiniging voor metalen producten.

Naast het reinigen wordt stralen ook toegepast als voorbewerking voor het poedercoaten. Stralen schuurt namelijk het vuil of oud materiaal van de ondergrond waardoor het hechtingsoppervlak wordt vergroot. Dit vormt een goede basis voor verschillende soorten oppervlaktebehandelingen, waaronder poedercoaten.

Soorten staalstralen

Er zijn verschillende soorten staalstralen. Elk heeft eigen karakteristieken die passen bij een bepaald soort ondergrond en vervuiling of coating. Welk middel we in gaan zetten hangt af van de vervuiling of coating in combinatie met het type ondergrond. We hebben ervaring met het gebruik van al de onderstaande straal vormen.

Gritstralen

Gritstralen zijn kleien delen steen of metaal. Deze manier van stralen wordt gebruikt op staal om de aangetaste of vervuilde toplaag te reinigen en opschuren.

Zandstralen

Olivine is de enige zandsoort waarmee je kan stralen. Olivine is geen echt zand maar een magnesiumsilicaat met ijzer. Olivinezand stralen is een lichte vorm van stralen die vaak wordt ingezet om metaal te reinigen.

Glasparelstralen

Glasparelstralen is het spuiten van bolletjes of stukjes glas met perslucht. Dit wordt vaak gedaan bij RVS oppervlakken om een glazen en egaal oppervlak te creëren. Deze medium vorm van staalstralen wordt gebruikt als reinigingstechniek en voorbewerking.

Garnet

Garnet is stralen is het verwijderen van (industriële) coatings en middelzware tot zware roestvorming. Dit wordt gedaan met Garnet, één van de hardste mineralen ter wereld. Dit is een intensieve vorm van vuil verwijderen waarbij de minste schadelijke stoffen vrijkomen. Deze intense reinigingsvorm vertraagt ook de vorming van nieuw vuil op uw metaal. Dit is een geschikte vorm van staalstralen om als reinigingstechniek en voorbewerking in te zetten.

Geschikt voor

Afhankelijk van de ondergrond kiezen we samen de juiste methode voor het stralen van uw product(en). Stralen doen wij alleen op de volgende ondergronden.

  • Staal, aluminium en andere metalen
  • Containers

Waarom stralen bij Antwerp Coating BV?

U kunt altijd snel bij ons terecht voor de juiste hulp!
Onze expertise en kwaliteitscontroles maken dat u een stevig betrouwbaar product van ons terugkrijgt.